fbpx

om

Carl-Herman Appelqvist föddes 1979 i Trollhättan och är uppväxt på rätt sida älven som delar staden.

Uppväxten med 5 bröder och min pappa i ett stort vitt hus i Halvorstorp som mestadels var som en fritidsgård för alla andra barn i området. Min pappa och min största manliga förebild hade en hel del att göra med alla områdets barn men framförallt med sina egna.

Älskar sport i alla dess former och har själv varit aktiv sedan 5-årsåldern då jag började spela fotboll i HIS tills jag 32 år senare slutade. Det har avverkas en hel del olika idrotter såsom Volleyboll, Handboll, Innebandy och Taekwondo för att nämna några. Och om det är något jag inte gillar här i livet så är det att förlora i sport.  Jag är en helt annan person innanför dom beryktade linjerna som utanför.

Jag bor utanför Trollhättan i Sjuntorp sedan 10 år tillbaka med mina tre älskade döttrar, på vår solsida som vi säger. Är urdålig på att laga mat men älskar att grilla på sommaren. Hästar blir det mycket av även fast jag har en väldigt respekt och är lite rädd för dem. När man ser barnens ögon och hur dom trivs i stallet så är det bara att bita ihop och älska det tillsammans.

Mitt fotograferande tog fart några år efter min yngsta brors bortgång då jag förändrades mycket som person. Vad är viktigt här i livet och vad vill jag vara för människa, vän och pappa? Det är det jag strävar efter varje dag, att bli en bättre människa och framförallt en bättre medmänniska.

Jag tror på allas lika värde och det har ingen betydelse vart du kommer ifrån eller vem du älskar.

Calle Appelqvist Familj

Brothers are what best friends can never be

1979

Frank Andersson vinner VM-guld
Ted Gärdestad vinner Melodifestivalen med låten Satellit
Sony presenterar Walkman i Japan
TEXT-TV lanseras i Sveriges Radio/TV
Sverige förbjuder barnaga helt
Margaret Thatcher blir premiärminister i Storbritannien, och Europas första kvinnliga regeringschef
Svenska Socialstyrelsen stryker homosexualitet som psykisk sjukdom
Moder Teresa vinner Nobels fredspris

Calle beskriver man bäst som otroligt givmild och hjälpsam, skulle aldrig tveka att inte ställa upp för andra. En man med starka åsikter men lyssnar ändå gärna på vad andra säger. Har ett härligt driv och grymt engagemang i allt han gör. Man har ALDRIG tråkigt med Calle, lätt till skratt och bjuder alltid på sig själv! Familjär människa på alla sätt.

– Kompis Robert

Calle är en trevlig och omtänksam person, tänker alltid utanför boxen och ett steg längre än de flesta som sysslar med media och foto. När jag jobbat ihop med Calle har jag fått uppfattningen att han bryr sig väldigt mycket om att alltid få fram det bästa resultaten och att alla ska vara glada och nöjda. Han är sympatisk och glad för det mesta. Privat är han en skojfrisk, glad och rolig person.

– Kompis Viktor

Jag tycker att du är jätte hjälpsam och du hjälpte mycket med språket när jag behövde det som mest. Och du är en jätte duktig fotografer när du tog bilder på oss du är social och en bra ledare på fotbollsplanen och väldigt jordnära!

– f.d. lagkamrat Mahmoud

Fotograf Calle Appelqvist

När jag blir stor…..

Så hade jag aldrig något drömjobb som dom flesta av mina vänner hade. Dom ville bli militär, lärare, fotbollsproffs, polis, den smartaste blev pokerproffs och är inte utbildad till något idag. Och nu 43 år gammal så vet jag fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor. Men jag vet att jag älskar att fotografera och framförallt att träffa nya människor och försöka skapa något som får dom att minnas just den där dagen dom vill minnas.

“Fotografering hjälper människor att se – Berenice Abbott”

Född: 1979
Bor: Sjuntorp
Familj: Pappa till 3 prinsessor
Djur: Tre katter.
Favoritfilm: Braveheart
Favoritserie: Billions/Suits

Intressen: Fotboll/Futsal
Dricker helst: Kaffe
Favoritartist: Beror på dag och humör 
Något jag alltid gör: Äter pizza på torsdagar
Rädd för: Flyga
Älskar: Mina barn

Körkort/ID-kort - VISUM

Körkortsfoto, visum, pass